vareni_kolace_barevne_1170x300

VÝŽIVA

Strava by měla být lahodná pro Vaše tělo i duši.

To, co jíme nás ovlivňuje nejen na fyzické úrovní, ale jídlo má vliv i na naši psychiku a emoce.

Zabývám se poradenstvím při změně životního a stravovacího stylu. Učím vařit bez lepku, mléka a mléčných výrobků a bez cukru. Zpravidla také bez masa, ale to už tak nějak přichází samo, jak se tělo vyčistí, tak maso přestane poptávat.

A také připravují stravu na seminářích po celé České republice pro různé lektory. Spolupracovala jsem například s: Olivie Pospíšilová, Karel Rešl, Hanka Reitspiesová, Bára Kohoutková a další.

. Strava bývá zpravidla zaměřena na:

  • Bez obsahu masa, tzn. vegetariánsky.
  • Bez obsahu mléčných výrobků a mléka, vajec a bez živočišných složek, tzn. vegansky.
  • Obsahuje prvky makrobiotiky (zelenina + obilovina + luštěnina + čerstvá nebo kvašená zelenina).
  • Zohledňuji individuální požadavky skupiny nebo jednotlivců, tzn. například připravit stravu bez lepku, bez cukru, a další možnosti. Vyjdu vstříc nejrůznějším požadavkům a omezením (alergie, diety).

Zajistím celodenní potravu a nápoje.

JÍDLO:

  • snídaně
  • oběd
  • svačina
  • večeře

NÁPOJE:

  • pitnou vodu
  • pitnou vodu revitalizovanou v karafě obsahující „květ života“
  • čaje zelené, ovocné, roiboss, bylinné dle sezóny
  • obilná káva

Příklad jídelníčku:

  • SNÍDANĚ: rýžová kaše se švestkovým kompotem, rýžový sirup na oslazení, dýňová semínka. Alternativa pro ty, co nechtějí kaši: chléb, máslo, sýry.
  • OBĚD: pórková polévka s opraženými slunečnicovými semínky, lilkový guláš, tofu, vařené jáhly, salát z červené řepy.
  • SVAČINA / ZÁKUSEK: jahelník se švestkami a skořicí slazený jablečnou šťávou.
  • VEČEŘE: polévka z kořenové zeleniny (možno dochutit miso), vařená brokolice a rýže natural, zelený salát.
  • BĚHEM CELÉHO DNE: Sezonní ovoce – jablka, melouny, švestky… podle ročního období.

Mohu připravit i piknik – jídlo na výlet do přírody, krásné bývají letní večeře někde u rybníka.

V nabídce je také velikonoční nádivka s kopřivami, narozeninový dort pro účastníka, letní salát s kopretinami, čakrová řada pudinků (tzv. my ty čakry doslova „žereme“), domácí čokoláda.

Pro mytí nádobí používám výhradně ekologicky šetrné prostředky, které si na akci přivezu. 

Ceny vaření Vám ráda zašlu na vyžádání, uveďte prosím předpokládaný počet dní (jídel), přibližný počet strávníků a místo (kvůli vzdálenosti a výpočtu ceny dopravy).